23.02.2024 | 19:47

Коледните приключения започват с „Елхата“ на сцената на Театър „ВЕСЕЛ“

Снимка: Театър "Весел"

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 2 декември от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, Държавен куклен театър – Търговище ще представи „Коледен сън” по текстове на Туве Янсон. Постановката е дело на Ивайло Марков, а оригиналната музика – на Диян Димитров.

          Спектакълът е една приказка за празника. За това, в какво сме превърнали днес празниците и как вместо повод за радост, те често пъти се превръщат в една голяма тегоба. За съжаление свързваме празниците много повече с материалното, отколкото с духовното. Това сe случва и в тази приказка. Муминтролите са същества, които не знаят какво е Коледа и никога не са я преживявали, тъй като обикновено спят зимен сън. Този път обаче са събудени от паниката, обхванала всички наоколо по повод празника. И така решават, че Коледа е нещо много страшно, заплашително за тях и започват да мислят как да се спасят от нея. Накрая разбират, че всъщност Коледа е прекрасен празник, на който всеки прави нещо хубаво за другия.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново в партньорство с Читалище „Искра“. За още информация – 0878 790 549.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights