Конкурс за пиеси за тийнейджъри

Владимир Петков, директор на Драматичен театър – Търговище, Снимка: ДТ Търговище

Драматичният театър в Търговище организира конкурс за пиеса, насочена към младежката публика у нас. Форумът е озаглавен „Зелената котка“ и ще бъде част от международния фестивал „Вълшебната завеса“, който се провежда по традиция през месец май в Търговище.

Селекционер на конкурса ще бъде Гергана Димитрова – театрален режисьор и председател на Организацията за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни”.

Пиесите за конкурса „Зелената котка“ трябва да са насочени към зрители от 13 до 19 г. и техните специфични вълнения, да са написани на български език, да не са били поставяни в професионален театър и да не надвишават 60 страници, формат А4. Предложенията се приемат до 1 май на имейл dots@abv.bg.

Три от постъпилите за участие в конкурса пиеси, излъчени от селекционера, ще бъдат представени пред публика под формата на пърформънс в рамките на фестивала „Вълшебната завеса“.Победителят в конкурса за съвременна драматургия за млада публика „Зелената котка“ ще получи почетна грамота и реализация на пиесата му на сцената на търговищкия театър в рамките на следващите две календарни години.

Източник: БНР Шумен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *