17.07.2024 | 19:23

Концерт “ЛЕТНИ УЛИЦИ” на Мирослава Кацарова Трио

„ЛЕТНИ УЛИЦИ“ – Концерт на Мирослава Кацарова Трио на 19 юни, сряда, от 20:30 ч., в In The Mood, ул. Позитано 52, София.
„Музиката е утешител на тъгите ни, страховете, градските ни лудости, а джазът се превърна през годините в еманация на добрия вкус. Не са много местата и фестивалите в България, които се превръщат в средище на смисъла, приютяващо единомишленици.“
През цялото време на нейния музикален път, белязан с оригинални и отличителни с текстовете си песни, Мирослава Кацарова пее за юга като метафора на топлината и красотата на човешките отношения. Ключови образи в нейните умни, но непретенциозни текстове са “юга вътре в мен”, “нищоправене”, “слънце като сочен нар”, “път към безкрайното лято”, “аз и ти като в картина на Шагал летим”, “въздухът звучи като песен на Жобим”, “лекота с пух от глухарчета сини”, “саудаджи”, “говорихме си като парфюми без думи, безумни”, “летни улици, пазар” и т.н. Част от тези текстове ще прозвучат през песните й, които тя ще изпълни на 19 юни, в навечерието на лятното слънцестоене (тази година то е на 20 юни) в новия клуб “IN THE MOOD” заедно със своите впечатляващи сценични партньори – Мирослав Турийски и Младен Димитров.
Името на Мирослава Кацарова се свързва още и с един от най-смислените и безкомпромисни джаз фестивали в България с високохудожествено съдържание – Пловдив Джаз Фест, на който тя е директор и селекционер, както и идеолог и създател от 2015 година насам.
Билети: www.inthemood.bg/events
Онлайн билети: 30 лв., билети на място: 35 лв., резервации: +359884259509

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights