08.12.2023 | 19:04

Концерт на ВИКТОРИЯ ВАСИЛЕНКО, пиано и МИРОСЛАВ ПЕТКОВ, тромпет в Добрич

На 26 септември,от 18:00,в Художествена галерия Добрич
е концерта на ВИКТОРИЯ ВАСИЛЕНКО, пиано и МИРОСЛАВ ПЕТКОВ, тромпет.
Концертът на един от най-талантливите и виртуозни съвременни тромпетисти – българинът Мирослав Петков, е ярък акцент в програмата на проекта „Нова музикална сцена“, реализиран в партньроство с Община Добрич.
Публиката в Добрич ще има удоволствието да чуе уважавания първи тромпетист на Royal Concertgebouw Orchestra, Амстердам в тандем с блестящата пианистка Виктория Василенко – едно от открояващите се млади имена на клавирното изкуство на съвременния български и международен концертен подиум.
Въпреки че не свирят за първи път заедно, двамата утвърдени изпълнители ще направят своя съвместен дебют в Добрич, за който са подготвили интригуваща програма с творби от Оскар Бьоме, Жан-Батист Арбан, Алберто Хинастера, Георги Черкин.
Специален момент в концерта ще бъде световната премиера на Соната за тромпет и пиано „Алфа и Омега“ от Мартин Георгиев.
Талантливият български композитор живее и работи от години в Лондон. Той гради завидна кариера и като диригент на балета на Royal Opera House Covent Garden. Своята най-нова творба Мартин Георгиев създава специално за проекта „Нова музикална сцена“, вдъхновен от интерпретаторското майсторство на двамата изпълнители.
Вход свободен!
Програма:
Оскар Бьоме – Любовна песен
Жан-Батист Арбан – Брилянтна фантазия
Мартин Георгиев – Соната за тромпет и пиано / световна премиера/
Алберто Хинастера – Аржентински танци
Оскар Бьоме – Концерт за тромпет фа минор
Георги Черкин – Севдана
Проектът “Нова музикална сцена” се реализира от „Елит Проджектс Мениджмънт” с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” (https://ncf.bg) по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации” и с партньорството на Община Варна, Община Русе, Община Велико Търново, Община Шумен, Община Добрич, Община Стара Загора, Държавна опера Стара Загора, Къща-музей “Панчо Владигеров” – София, НУИ “Добри Христов” Варна, ГПЧЕ “Йоан Екзарх” – Варна. Медийни партньори са БНТ – Варна, БНР – Радио Варна, Impressio.bg, Moreto.net, ArtVarna.net.
Входът за концерта и свободен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights