25.04.2024 | 9:59

Концерт рецитал на Светлин Русев ще постави официално началото на 63. МФ „Мартенски музикални дни“

Тази вечер от 19 часа в Голяма зала на Доходно здание ще бъде поставено началото на 63. МФ „Мартенски музикални дни“. Малко по-рано, от 18 часа, ще бъде открита и изложбата на Таня и Георги Пасеви „Кръговрата на квадрата“, която ще даде старт на богата културна програма на фестивала.

В първата фестивална вечер ще се състои концертът рецитал на световоноизвестния цигулар и любимец на публиката, Светлин Русев. 

„Отговорността е огромна“, сподели музикантът и не скри вълнението си от това да открие тазгодишното издание на фестивала. Харизматичният русенец заяви, че тазвечерните изпълнения ще посвети в памет на починалия на 13 март Български Патриарх Неофит.

По план тази вечер Русев трябваще да си партнира на сцената с прочутата корейска пианистка Йоръм Сон, но промяната се наложи в последните часове, тъй като тя е болна.

В Русе обаче вече е украинският виолончелист и лауреат на прочутия Международен конкурс „Кралица Елизабет“ – Брюксел Алексей Шадрин, който ще партнира на Русев в утрешния концерт „Гласове“. Заедно с тях от 19 часа на сцената ще излезе и талантливата френска пианистка Елена Розанова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights