28.09.2023 | 11:26

Коста Коларов: Концертът в Добрич в петък ще бъде най-големият в досегашната история на „Bloodrush“ 

Група „Bloodrush“ ще отбележи десетата си годишнина с концерт в Младежкия център в Добрич в петък, от 19.00 часа. Това ще бъде най-големият концерт в досегашната ни история, сподели за радио „Добруджа“ Коста Коларов – вокалист и китарист на групата.

Публиката ще чуе песни от всички периоди на „Bloodrush“. Концертът ще бъде разделен на три части – първи албум, втория и новите песни, и така в хронологичен ред ще бъде представена историята на групата. Освен това за първи път „Bloodrush“ ще бъдат петима на сцената. Гост-музиканти ще бъдат Даниел Кирилов – китара и Велислава Манчева – вокал и клавир.

Билети се предлагат на сайта bilet.bg. Ще се продават и на място преди концерта.

Група „Bloodrush“ е създадена през 2013 г. в Добрич от Коста Коларов – вокал и китара, Мартин Кирилов – барабани и Димитър Димов – бас. През 2015 г. те записват първия си албум – „No Man’s Land”. Желанието им за албум е породено от предстоящата раздяла – тогава трите момчета един след друг завършат Езиковата гимназия в Добрич. Албумът обаче е на изключително високо ниво и веднага е харесан от феновете на твърдата музика в страната. Година по-късно групата от Добрич печели телевизионното състезание за млади български рок и метъл банди „Голямото рок междучасие“, тогава с басист Мариян Николов, който заменя заминалия да следва в Англия Димитър. След това първо Косьо, а след него и Марто също завършват училище и групата се събира в оригиналния си състав на острова. През април 2019 г. излезе вторият албум на „Bloodrush”, наречен „Quench”. През тази година „Bloodrush“ се завърна с три нови авторски песни с клипове към тях.

Концертът в петък ще бъде първият за групата в родния Добрич от повече от 2 години – от рок феста „September Sun“ 2020.

Източник: МГ Добруджа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights