18.07.2024 | 17:10

„Котаракът в чизми“ – първото чуждестранно заглавие и „Клечковци“ – първата арт работилница от афиша на фестивала „Лято, кукли и приятели“

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” представя на 6 юли, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново първия чуждестранен спектакъл от афиша на популярния форум. 

             „Котаракът в чизми“ е заглавието на представлението, с което гостуват театралите от историческия град Мостар от Босна и Херцеговина.

Постановката е на Елжбета Ейсимонт, сценографията – на арх. Иван Цонев, а музиката – на Милен Василев. Участват актьорите Ена Хусич, Диана Максумич, Неджад Максумич и Серджо Радош.    

             „Клечковци“ е вдъхновяваща артработилница за направа на кукли с подръчни материали, организирана от Емил и Десислава Йорданови от Малка Театрална Компания, Габрово.Събитието провокира въображението на децата и им помага да развият своята сръчност. Изработените в ателието кукли остават за децата и служат като сувенир, но и като покана към тях да продължат творческия процес у дома. Участието е с предварително индивидуално записване на vessel_vt_theatre@mail.bg до запълването на максималния брой места за трите сеанса от 12:00, 12:30 и 13:00 часа, които ще се проведат в зала на Художествената галерия „Борис Денев“. Препоръчителната възраст е 5+!

             Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен. При дъждовно време представлението ще се играе от 11:30 часа на сцена в театралния салон на Народно читалище „Искра-1896“ – партньор на фестивала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights