19.06.2024 | 20:52

Красивият глас на френското мецосопрано Клементин Марген ще звучи на живо в София на концерта “Париж и нощта”

Рециталът “Париж и нощта”, на мецосопраното Клементин Марген и виртуозния пианист Сара Марген ще се проведе на 31 май (петък) от 19:30 часа в зала “България” в столицата. Концертът ще закрие първия успешен сезон на “Съкровени гласове”, научи „Подиум“.
Ще се насладим на богата програма с популярни произведения на Масне, Равел, Сен-Санс, Офенбах, Дюпар, Гершуин и др. Заедно със световното мецосопрано на сцената ще се изяви и нейната сестра Сара Марген – виртуозен пианист с редица престижни международни отличия. Двете пристигат за първи път у нас по покана на СОНЯ ЙОНЧЕВА.
Клементин Марген (мецосопрано) Смятана за едно от водещите мецосопрани на своето поколение, френската изпълнителка Клементин Марген печели международно признание в театри като Метрополитън, Националната опера в Париж, Дойче опер Берлин, Баварската държавна опера, Театро Колон и много други. Малко след като завършва Париж – ката консерватория, Клементин е отличена с Revelation Classique Adami(2009) и Revelation Lyrique на конкурса Victoires de la Musique (2011) и получава специалната награда на журито на международния конкурс в Марманд. Впоследствие се присъединява към ансамбъла на Дойче опер Берлин, където прави първите си изпълнения на Кармен – роля, която ѝ носи успех и популярност и от оперните сцени в Ню Йорк, Мюнхен, Рим, Неапол, Вашингтон, Далас и Торонто. Отличава се в ролите на Маргарита в Проклятието на Фауст на Берлиоз, Далила в Самсон и Далила от Сен-Санс, и Шарлот във Вертер. В последно време тя разширява репертоара си, включвайки Амнерис (Аида) и Фидес в Пророкът на Майербер, Дулсинея в Дон Кихот и Леонор във Фаворитката на Доницети. Освен успехите си в операта, Клементин е утвърдена концертна солистка и завладява публиката с изпълненията си на ораторията Свети Илия на Менделсон в Берлин, Моцартовия Реквием в Лисабон и Вердиевия Реквием в Будапеща. През този сезон тя участва в Трубадур в Театро Реджио Парма, Аида в Щатсопер Берлин, Адриана Лекуврьор в Лион, в Националната опера и в Театъра на Шанз-Елизе Париж.
Сара Марген (пиано)
След като изучава пиано в Перпинян, Париж и Берлин, Сара Марген реализира множество проекти, популяризиращи пианото в различни жанрове и на неочаквани места, сред които и камион-сцена пътуващ между Париж и Москва. Страстта ѝ към камерната и вокалната музика се проявява отрано в многобройни съвместни изпълнения със сестра ѝ Клементин, в дуо с флейтиста Самюел Брико и в интереса ѝ към аржентинската музикална традиция. Сара е лауреат на фондацията Banque Populaire за 2016 и на Fondation l’Or du Rhin за 2017. От 2022 преподава в консерваторията Сен Клу (Париж).
Билети на https://cutt.ly/swVcX78d
Билети за всички концерти от Сезон 2 на “Съкровени гласове” 👉 https://cutt.ly/Vw7uHB7C

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights