29.02.2024 | 17:32

Кукленият театър в Стара Загора ще представи спектакъл за възрастни на международен фестивал в Нови Сад

Снимка: Държавен куклен театър-Стара Загора

Спектакълът „Хотел“ на Държавен куклен театър (ДКТ) – Стара Загора е селектиран за участие в театралния фестивал „Новосадски театърски игри“, който ще се проведе от 8 до 15 май в сръбския град Нови Сад. Това съобщиха от пресцентъра на старозагорската културна институция. 

„Новосадски театърски игри“ е международен фестивал за професионални театри за деца и младежи, който е основан в чест на 90 годишнината на Младежкия театър в Нови Сад и в годината, когато градът бе обявен за Европейска столица на културата.

Фестивалът се провежда всяка година през втората седмица на месец май и включва предварително селектирани петнайсет постановки от Балканите и Европа.

Постановката за възрастни „Хотел“ на старозагорския куклен театър беше за първи път изиграна на сцена през април 2022 година. „Това е спектакъл за любовта от пръв поглед. За онези няколко секунди, които сякаш карат времето да спре, когато случайно се засичат и разминават погледите ни. Вълнуваща и неостаряваща тема, в която не може да се обясни с прости думи усещането и трептенето на сърцето, когато погледите се срещнат и пулсът се ускори. Жанрът е визуално-движенчески куклено – магичен театрален спектакъл“, посочват от постановъчния екип. 

Автор и режисьор на „Хотел“ е Любомир Желев, Наталия Гочева е сценограф, композитор е Тодор Василев.

 „Хотел“ е колаборация на ДКТ-Стара Загора и Monkey’s Theatre, която се реализира и с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, програма „Дебюти“.

Спектакълът „Хотел“ може да бъде видян тази вечер на сцената на ДКТ – Стара Загора, а на 9 февруари ще бъде представен на сцената на Столичен куклен театър.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights