12.04.2024 | 21:46

Куклен театър „Бамбабамбин“ и Театър ВЕСЕЛ закриват фестивала „Лято, кукли и приятели“

    Финалният спектакъл от Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” във Велико Търново ще се играе на 26 август, събота от 11:00 часа. Зрителите ще гледат „Арлекиниада“ на световноизвестния италиански актьор Паоло Рех от Куклен театър „Бамбабамбин“ – Венето. Постановката, сценографията и куклите са дело на Паоло Рех, а мястото – откритата сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до Художествена галерия „Борис Денев“. Спектакълът е създаден в традицията на класическата Комедия дел Арте и е с неотразимото участие на Арлекин, който влиза в едно приключение с измамника Бригелла и неговото куче, с д-р Баланцоне, с Полицая и разбира се... със Смъртта.
    Почитателите на кукленото театрално изкуство могат да посетят финално експонираната до 26 август изложба „25 години с куклите на Театър ВЕСЕЛ“ в Художествената галерия „Борис Денев“. Артистичното събитие включва театрални кукли на сценографите Анна Пулиева, Лидия Къркеланова, Стефка Кювлиева, Емелияна Тотева и Наталия Гочева от спектаклите „Есенен парад“, „Пингвинчето Фраки“, „Рибарят и златната рибка“, „Цветна приказка“, „Принцесата и граховото зърно“, „Приказка за Великден“, „Русалка“, „Телефон 112... Позвъни!“ и „Храбрият оловен войник“.
    На закриването на фестивала ще има и награди, предоставени от „Смарт бейби“. За участие в томболата е необходимо да се влезе в едноименния сайт www.smartbaby.bg и да се направи регистрация, като се напишат 2 имена, имейл, телефон, а в полето „Населено място*“ задължително да се попълни „Велико Търново“. Тегленето на печелившите ще бъде на 26 август, събота на сцената на „Арт лято“. 
    Преди закриването на фестивала ще се обяви и спектакълът, който печели най-престижната и важна за всеки театрал награда – Наградата на публиката. За целта може да гласувате до 12:00 часа в съботния ден на FB-страниците на Театър ВЕСЕЛ и на фестивала.
    Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. За допълнителна информация: 0878 790 549. Входът е свободен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights