20.05.2024 | 5:35

Кулминацията в празничната програма днес в Пловдив е концертът „Той, Тя и Акордеонът“ с Вероника Тодорова и Калоян Куманов

Снимка: БНР Пловдив

Още концерти ще радват пловдивчани в празничните дни Великденската програма на община Пловдив продължава и днес.

Празничен концерт с класически изпълнения на перкусионния ансамбъл „Престо“ към НУМТИ „Добрин Петков“ ще радва пловдивчани и гостите на града  от 11 часа в обновената градска градина на ул. „Христо Г. Данов“. 

Традиционният концерт „Класика за Великден“ е възобновен от Фондация за развитие на артистични таланти в партньорство с район „Централен“, а програмата включва популярни класики, изпълнени в съвременни аранжименти специално за перкусии. 

Публиката ще се наслади на Полета на бръмбъра от Римски-Корсаков, ръченицата на Панчо Владигеров, също и на пиеси от Бах, Рахманинов, Арам Хачатурян, Петко Стайнов.Ще чуем и талантливото дуо Аглея Кънева и Александър Вичев. Входът за събитието е свободен.В 12 часа на площад „Стефан Стамболов“ концерт ще изнесе представителният ансамбъл „Марица” към СУ “Св. св. Кирил и Методий” с художествен ръководител Боян Алексиев. 

Кулминацията в празничната програма е от 17 часа на площада пред сградата на общината, когато започва концертът „Той, Тя и Акордеонът“ с участието на  акордеонистите Вероника Тодорова и Калоян Куманов.  

Заедно с тях на сцената ще се качат легендарните музиканти Светлин Стайков – китара, Александър Леков – бас китара, Мирослав Турийски – пиано, Начо Господинов – барабани и струнен квартет в състав: Стилиян Дерменджиев, Теодор Добрев, Петя Кавалова, Анет Артинян. 

Датата съвсем не е избрана случайно, защото на 6 май се чества и Световния ден на акордеона. Концертната програма е премиера за България, събитието е подготвено специално за празничния ден в Пловдив. Входът е свободен!

Източник: БНР Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights