26.09.2023 | 2:50

Куратори събраха творчеството на Генко Генков в двуезичен каталог

Двуезичен каталог за Генко Генков ще бъде представен на 19 септември в Софийска градска художествена галерия. Изданието е към изложбата „Генко Генков. Отвъд видимото. 100 години от рождението на художника“, съобщават от СГХГ.

Официалното представяне на каталога ще бъде в присъствието на съставителите, авторите на текстове и целия творчески екип на изданието, както и на представители на галерии в страната и частни колекционери, чиито творби са част от изложбата, разказват от галерията.

„Луксозното двуезично издание е на български и английски език, 400 страници, включващи текстове, албумна и каталожна част“, казват от СГХГ.

Както БТА писа, експозицията „Генко Генков. Отвъд видимото. 100 години от рождението на художника“ бе представена от 15 юни до 10 септември в СГХГ. В нея бяха представени над 100 произведения на художника Генко Генков Ретроспективната изложба бе дело на кураторите Аделина Филева, Красимир Илиев, Наташа Ноева, Анна Топалова. С нея СГХГ отбеляза 100-годишнината от рождението на твореца. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights