Лендарт изложба представя фотографии, посветени на опазването на природата

Изложба “Сърцето на природата” ще бъде открита на 15 май в арт галерията на НДК, снимка - организатори

Изложба “Сърцето на природата” ще бъде открита на 15 май в арт галерията на НДК, съобщават организаторите.

По думите им това е най-голямата Land Art изложба, правена у нас. Тя е посветена на каузата за опазването на околната среда. Включени са близо 30 фотографии, направени през различните сезони на годината и вдъхновени са от любовта към живата природа и сътворението. Авторът е Вивиа Ники, която създава творбите в рамките на една година. 

Лендарт е направление в изкуството на ХХ век, което възниква в края на 60-те години и е неразделно свързано с природния ландшафт. Произведенията се създават сред природата, като се използват органични материали: почва, скали, камъни, пясък, вода, листа и други. Творбите са сътворени в хармония с конкретните дадености на пространството и заобикалящия пейзаж.

Фотографиите ще се предлагат на благотворителен принцип, а събраните средства от тях ще бъдат вложени в образователни екологични проекти. Това са филмът “Между нас и природата”, чиято премиера се очаква скоро, каузата за засаждане на обществени облагородени дръвчета “Плодната Градина”, множество лекции, отворени форуми и фестивал.

Вивиа Ник е завършила архитектура в УАСГ и режисура в НБУ. Учила е също компютърно музициране в НБУ и Музикотерапия в НМА “Проф. Панчо Владигеров”. Участва в каузи, свързани със защитата на околната среда и борбата със замърсяването. Режисьор е на филма “Между нас и природата”, чиято първа премиера предстои. Основател е на младежки колектив “Плодната градина” , чиято кауза е благотворителното засаждане на облагородени плодни дървета на територията на столичната община.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *