23.04.2024 | 1:03

Лили Иванова получи почетен знак на Брюксел, създава фондация

Жофри Куманс връчва почетния знак на Лили Иванова. Снимка: Ангелина Пискова, БНР

Гостуващата в Брюксел певица Лили Иванова обяви създаването на фондация в Европейския парламент в тесен кръг, научи „Хоризонт“. Също днес тя получи почетен знак на града за принос към културата на церемония в кметството на белгийската столица.

„Имаме привилегията да приемем една истинска легенда на музиката и икона, чиито талант надхвърля границите и вдъхновява цели поколения“, заяви в приветствието си заместник-кметът на Брюксел Жофри Куманс. Той се обърна към нея с думите:

„Намираме се в прекрасна сграда, която е на възраст 600 години и е под закрилата на ЮНЕСКО. Днес ние признаваме и неговото нематериално наследство, ок което сте част и вие“. 

„Изкуството на Лили Иванова е непреходно. То обединява 4 поколения български граждани, независимо къде се намират по света“, каза евродепутатът от „Обнови Европа“ Илхан Кючюк, който бе патрон на нейния концерт:

„Чрез своите песни тя докосна сърцата ни снощи на концерта, но заедно с това и ни обедини. Още веднъж искам да повторя: Там, където е България, е Лили Иванова, а там, където е Лили Иванова, е България“.

Самата Лили Иванова бе лаконична:

„Искам само да благодаря от цялото си сърце за гостоприемството, за прекрасната публика, прекрасните емоции и неща, които изживях снощи на сцената. Благодаря“.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights