Майстори на фотообектива уловиха цветните тайни на пролетна Добруджа

Снимка: Община Ген. Тошево

Между 3 и 5 май в село Красен се проведе шестото издание на Национален фотопленер „Пролетни хоризонти“, организиран от Община Генерал Тошево и кметство село Красен. Основната идея на пленера е да бъдат заснети, съхранени и публично презентирани природните и културни забележителности на района. Събитието е част от културната стратегия на Община Генерал Тошево, насочена към открит диалог и партниране с дейци, институти и творчески организации в сферата на фотографията.

Тази година темата, по която твориха майсторите на фотообектива беше „Пролетни хоризотни“. В арт-събитието се включиха общо седем фотографи: Диана Върбанова и Живко Близнаков от Варна, Кольо Ганчев, Диан Милтиядев и Росица Милтиядева от Добрич, Виктор Димчев от София и Добрин Начев от Генерал Тошево.

През първия ден от пленера майсторите на фотообектива имаха възможността да се запознаят със заобикалящата ги природа и да набележат терен за перфектния кадър. В полезрението на участниците попаднаха много житни и рапични полета, плодни дръвчета с цвят, зеленчукови градини и стотици разнообразни кадри и цветни пейзажи, които улавят уникалния добруджански дух. Част от фотографите посетиха и язовира край Дрян, където също откриха чудни местенца, които да запечатат в снимка. Всички участници се убедиха, че природата на пролетна Добруджа е страхотна. Точно в този период от годината тя разказва много от тайните си и затова е хубаво сега те да бъдат уловените от фотообективите.

Най-добрите снимки от пленера ще бъдат аранжирани в изложба и ще могат да бъдат разгледани от жителите и гостите на град Генерал Тошево на село Красен. Датите на изложбите ще бъдат обявени допълнително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *