20.07.2024 | 7:42

Малката Симона Тодорова от Студио „Зонели“ с първа награда от Международния конкурс „Абанико“

Снимка: Студио „Зонели“

И тази година организаторите на Международния музикален конкурс „Абанико“ – София дадоха възможност на желаещите да участват да изберат начина за своето представяне – онлайн или присъствено.
Симона Тодорова, малкото бисерче на Студио за вокално обучение „Зонели“ – Добрич, участва с видеоклип в онлайн конкурса. На 8 април – събота, една седмица след приключване на присъственото издание, организаторите публикуваха на Фейсбук страницата на форума резултатите от класирането и от онлайн изданието. Симонка бе особено щастлива да види, че е оценена високо. Възпитаничката на вокалния педагог Елена Карабельова е с първа награда в Категорията „Най-добро изпълнение на италианска песен“ в първа възрастова група.
Участниците в Категория „Вокал“ на конкурса „Абанико“ задължително се представят с песен на един от романските езици – испански, френски, италиански, румънски, португалски.
Конкурсът протича и в още две категории: „Танц“ и „Инструменталисти“.
Професионалното жури по традиция е многочислено и международно. В състава му влизат изявени певци, музиканти, педагози, директори на фестивали, диригенти, хореографи.
XII Международен конкурс „Аbanico”2023 – София се провежда под патронажа на Столична община – район „Оборище“ и със съдействието на : Отдел по образованието към посолството на Испания, Институт Сервантес –София, НЧ „Христо Смирненски – 1946“. Главен организатор на форума е Музикална агенция “Artvoices” – София, а дългогодишен Директор е Росица Йорданова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights