26.05.2024 | 2:26

Мирейн представя дебютен албум с концерт

снимка Найден Индрелийски

Мирейн, позната от „Гласът на България“, представя дебютния си албум Clear с концерт. Събитието е на 31 май в Sofia Live Club, съобщават организаторите.

Специални гост-музиканти ще са Илин Папазян-Ниньо и Иво Александров (Freakcello) – виолончело. Мултимедията ще е на визуалните артисти Те27formers. Тя ще бъде прожектирана на видеостена зад музикантите на сцената.

Младата изпълнителка е автор както на музиката, така и на текстовете към песните. Аранжиментите са на Иван Шопов – музикант, продуцент, композитор и художник, който е и музикален продуцент.

В Clear са смесени инди, електронна музика, поп и други музикални стилове. Музикални критици определят стила и гласа на Мирейн като нестандартен микс между Били Айлиш и Долорес от The Cranberries, с богата доза съвременност и нотки футуризъм.

Всяка песен разказва вдъхновяваща за авторката ситуация, от която са били получени житейски уроци, а посланията, които албумът целѝ да предаде, са, че човек никога не трябва да губи вяра в себе си и да се подценява, че от всяка ситуация има изход, че всичките лимити са там, където ние ги поставяме.

Мирейн е родена в София. Премества се да живее в Троян. Започва да пее на 4-годишна възраст. Записва се на вокален педагог в града и оттогава се занимава професионално с музика. Въпреки че тогава не знае как се свири на пиано, нито как се създава песен, на 14 години написва първата си авторска такава – във вечерта, в която получава от родителите си подарък първото пиано. Днес същата тази песен е част от албума Clear.

Започва да пътува сама до Милано, където се среща с различни музиканти и продуценти. Придобива опит и, въпреки трудностите и отговорностите на възрастен човек, успява да съчетава света на музиката с ходенето на училище. Спира да пътува през 2023 г. и се записва за кастинг в „Гласът на България“.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights