12.04.2024 | 20:42

Миро отправи послание за мир на концерта си в зала 1 на НДК

Концерт на Миро в зала 1 на НДК, 11 октомври 2023 г., снимка – Даниел Димитров /БТА

Певецът Миро отправи послание за мир на концерта си в изпълнената до краен предел зала 1 на НДК, в сряда вечер.

„Така искам мир. Не искам война. Няма нормален човек в този свят, който да иска война. Няма. Идиот може да иска война. Нормален човек иска мир“, каза изпълнителят. „Ще изпея песен за един много изстрадал народ. Аз обичам този народ. Всеки християнин знае, че нашата история се корени в тяхната история и ние имаме тази история. Един народ, прогонен от страната си преди 2000 години. Най-накрая, те имаха държава и отново са бити, и отново са гонени, убивани, изтезавани, нападнати – брутално“, каза още Миро.

Днес празнуваме човека, създаден да вдъхновява и да окрилява, каза певицата Мария Илиева. Тя бе един от гостите на концерта и пя в дуета на песента „Ако утре няма днес“. Овации предизвика и появяването на Анелия, която Миро нарече „моя сестричка“ и човек, който е бил до него в най-важните моменти от живота му.

Дуетите с Галя от „Каризма“ – „Минаваш през мен“, „Рискувам да те имам“, „Колко ми липсваш“ и Yurudum, бяха изпълнени с вокалистките от триото „Тринити“. На сцената бе също и формацията SoulBmoll – Момчил Косев (китари, вокали и аранжименти), Александър Васев (клавири), Виктор Викторов, Радо Казасов (ритъм секция), Емилио Мархолев (бас китара), Христо Нейчев (китара), Мартин Бодуров (тромпет, хорн) и Иван Йорданов (саксофон, флейта). 

„Поводът съм аз, но причината сте вие“, каза Миро на публиката си, на два пъти. „Чувствам този концерт като празник – вълнувам се, но не се притеснявам“, добави той. Благодари на почитателите си за това, че обичат песните му, въпреки че не са пускани по радиото и телевизията, и за това, че са дошли в НДК, не защото в момента го дават по телевизията.

След първия час и половина, публиката изкара своя любимец на сцената с викове „Още“ и „Миро“. Прозвучаха „Песен за Райна Попгеоргиева“ и „Я, кажи ми, облаче ле бяло“, последвани от „Върха на планината“, „Губя контрол“ – за втори път, новата му песен „Отначало“ и „Близо“.

Преди това Миро обяви, че в залата има гости от Франция, Белгия и Нидерландия. Концертът продължи близо два часа и половина.

Както писа БТА, Миро ще има втори концерт в зала 1 на НДК, като част от турнето Best of. Специалното коледно издание на музикалното събитие ще бъде на 21 декември и ще включва допълнителни рождествени песни. Турнето започна от сцената на летния театър в Созопол – на 11 август, а след това премина Бургас – на 2 септември, Стара Загора – 7 септември, Варна – 14 септември, и Плевен – 16 септември. Преди това артистът издаде сборен албум „46”, представен в края на април. Малко по-късно излезе и видеото към единствената нова песен в него – „Отначало“.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights