20.07.2024 | 12:50

Михаил Йосифов събира млади музиканти в проекта „Новините в джаза“

Групата ще представи дебютния си албум „Първа емисия“ с поредица от концерти в 7 града в страната – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Варна и Русе.

Първите два от поредицата концерти ще са на 18 април в Bee Bop Café в Пловдив и на 29-и април в Sofia Live Club. Преди събитията ще се състоят и откритите уроци в национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ Пловдив и в Национално музикално училище „Любомир Пипков“ София.

Михаил Йосифов е тромпетист, композитор, диригент, пише и текстове на песни. През 2009 г. е награден с „Кристална Лира“ за „Джаз музикант на годината“ – награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци, удостоен е и с приза „Златно Перо“ на Джаз ФМ и Класик ФМ за специален принос към българската култура.

От 2014 г. участва в някои от турнетата на световноизвестната група Pink Martini, като това му дава възможност да свири в едни от най-престижните концертни зали в света – зала „Олимпия“ в Париж, Роял Албърт Хол в Лондон, операта в Сидни, в Холивуд Боул, която се намира в Лос Анджелис и събира 17 000 души.

Джазменът стои зад създаването на проектите „Михаил Йосифов секстет“, Sentimental Swingers, RomaNeno Project, BA COMBO, MYXTET, а от тази година и на BG VINTAGE.

С подкрепата на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights