14.06.2024 | 17:57

Младите лирични певици на Райна Кабаиванска в изключителен концерт в опера Бастилията на френската столица

Снимка: Български културен институт в Париж

Една от най-известните школи за лирическо пеене в света, тази на голямата българска певица Райна Кабаиванска, представи снощи в опера Бастилията в Париж една музикална вечер, изпълнена с финес на млади артисти с обещаващи кариери.

Александрина Михайлова и Божидар Божкилов – и двете стипендии на Милан Скала, Вероника Симеони, която пее на най-реномираните големи сцени, включително Метрополитен опера, в Ню Йорк и Ковън Гардън в Лондон и младият изпълнител Giuseppe Infanti не, изпълнител на безспорна вокална и сценична харизма, съпроводен от пианистката Боряна Лам се представиха на престижната сцена на Бастилията опера.
След дълга кариера на сцени на най-големите оперни театри в света, вече 22 години Райна Кабаиванска работи с таланти от различни националности в своите Мастър класове, организирани от Нов български университет в София и Академия Музикална С Хигиана де Сиена, Италия.

За първи път във Франция младите таланти на Международната школа на едно от най-известните сопрани в света – Райна Кабаиванска, се изявиха престижно на сцената в Операта на Бастилията.

Александрина Михайлова, Божидар Божкилов, Вероника Симеони, Джузепе Инфантино в съпровода на пианистката Боряна Ламбрева изпълниха творби на Бах, Доницети, Берлиоз, Верди, Сен-Санс, Пучини, Христов, Лехар, съобщава фейсбук страницата на Български културен институт в Париж .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights