23.04.2024 | 2:16

Млади таланти от Монтана ще участват на Световния шампионат по сценични изкуства

Вокална група "Детски смях" - награждаване на конкурса "Арлекин" в Рим, Италия

Млади певци от Монтана ще бъдат в отбора на България за Световния шампионат по сценични изкуства. Възпитаниците на ОДК „Ние, врабчетата“ спечелиха правото на участие след отлично представяне на международен конкурс в Рим. В журито бяха двама от музикантите, известни като „създатели на звезди за Сан Ремо“.

Вокална група „Детски смях“ при Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата“ в Монтана и солистите Жанета Пейна, Магдалена Александрова и Рая Атанасова влизат директно в отбора на България за Световния шампионат по сценични изкуства, който ще се проведе в италианската столица Рим през септември тази година. 

Възпитаниците на музикалния педагог Миглена Георгиева извоюваха това след отлично представяне на Международния конкурс „Арлекин“ в Рим.

В конкурсната програма вокалната група и трите момичета се пребориха за първите места в своите възрастови групи. С второ място е Виктория Иванова, трето място взе Зорница Викторова и дуетът Михаела Генова – Дарен Гоцак. 9-годишната Сияна Буркхард бе наградена за сценично присъствие.

Магдалена Александрова е на 15 години, десет от които се занимава с пеене:

„Изключително зашеметяващо, атмосферата там е невероятна, хората са много дружелюбни и топли, публиката се радваше на всяко изпълнение“. 

Рая Атанасова сподели преживяваното от участието си в Рим:

Изживях своите 4 минути слава. Италия е красива държава с приветливи хора, в посолството беше изключително голямо преживяване, благодарим на Жанета Пейна, че спечели на конкурса „Арлекин“ във Варна.“

Ивет Николова е само на 13 години и мечтае да стана музикален педагог:

„Италия беше огромно приключение, конкурсът беше доста добре организиран, конкуренцията беше голяма, децата пяха много добре, ние също се представихме много добре“.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights