13.06.2024 | 22:56

Моноспектакълът „ЛУЦИФЕР“, на Боян Арсов в „Ретро клуб“ на ФКЦ Варна

В рамките на МЕЖДУНАРОДНИЯТ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „ВАРНЕНСКО ЛЯТО“, 9 юни, неделя, от 21.00 часа в Ретро клуб, Фестивален и конгресен център – Варна можете да гледате „ЛУЦИФЕР“, на Сатиричен театър „Алеко Константинов“, от Хосе Варлета.
Моноспектакъл на Боян Арсов
Превод Мариана Манолова
Сценичен вариант и постановка Николай Младенов
Сценична среда и костюми Боян Арсов и Николай Младенов
Музикално оформление Мартин Каров
Драматург Богдана Костуркова
В „Луцифер“ на сцената се явява самият дявол като един „забавен кабаретен негодник“. „Не съм толкова лош“, повтаря нееднократно той и се обявява за повелител на изкуството и литературата. Грехът, изкушението и цената на морала. Борбата между Доброто и Злото. Възможно ли е да съществуват едно без друго? Как да осмислим доброто без съществуването на злото?
Спектакълът увлича в тези въпроси благодарение на способността на Боян Арсов да играе едновременно иронично и сериозно, откровено и подвеждащо ролята на изкусител и на пророк. Харизматичният актьор пее, танцува, влиза от образ в образ със завладяваща енергия и пластичност. След като има вече зад гърба си редица роли в театъра и мюзикъла, донесли му широко признание, Боян Арсов прави с „Луцифер“ първия си моноспектакъл.
Режисьорът Николай Младенов, дългогодишен заместник-директор на Сатиричния театър и преподавател по актьорско майсторство в Нов български университет, проявява траен интерес към испанската драматургия. С „Луцифер“ (оригинално заглавие „Сега е моят ред“) той продължава да представя на българска сцена испанския драматург, писател и режисьор Хосе Варлета, добил известност със сръчните си популярни комедии.
Спектакълът не е подходящ за лица под 16-годишна възраст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights