18.07.2024 | 16:07

Музей в Барселона отвори врати за посетители нудисти

Снимка:pixabay, снимката е илюстративна

Музей в Барселона отвори вчера врати за нудисти, като организира специална обиколка, по време на която посетителите могат да свалят изцяло дрехите си, съобщава Ройтерс.

Каталунският археологически музей проведе 90-минутната обиколка в сътрудничество с местния клуб на нудистите. Посетителите разгледаха фотографската изложба „Бронзовете на Риаче“ на Луиджи Спина, на която са изобразени две големи гръцки бронзови статуи на голи воини от V в. пр.н.е., открити през 1972 г. близо до град Риаче в Италия.

„Искахме да направим посещението по-колоритно, а не типичната обиколка с екскурзовод“, разказва гидът Едгар Местре, който също остана без дрехи. „Искахме хората, дошли да видят фотосите на статуите, да се почувстват точно като героите на произведението, което разглеждат“, добави служителят на музея.

Уебсайтът на музея беше обещал на посетителите възможността да се „възхищават на творбите, като позират в същото положение, в която са те – напълно голи и заобиколени от други тела“.

„Усещам същата интензивност, както при наблюдението с дрехи, но с тази разлика, че можем да разберем по-добре, че голотата винаги е съществувала и че телата не трябва да бъдат източник на срам за никого“, казва 59-годишната здравна работничка Марта, която е посетила изложбата.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights