22.06.2024 | 18:21

„Мързеливият крал” гостува на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”

Снимка: Театър Весел

На 8 юни, събота, от 11:00 часа на открита сцена „Арт Лято” в парка „Асеневци” във Велико Търново, Театър ВЕСЕЛ ще бъде домакин на втория спектакъл от програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”.
Театрална къща „Мариета и Марионета“ от София ще представи спектакъла „Мързеливият крал ”. Постановката е дело на Анастасия Янкова, сценографията – на Красимир Василев, а куклите – на Миглена Методиева. Анастас Джидров е автор на музикалната селекция. В спектакъла участват Мариета Ангелова-Марионета и Златина Стойчева.
„Мързеливият крал“ е куклен спектакъл по приказката на Доналд Бисет „Ленивият крал и умният паяк“. Разказът е за един крал, който по цял ден не ставал от леглото си. Кралицата тъгувала, защото искала да излезе сред народа, за да покаже новите си тоалети, но заради неговия мързел нямало как. Наложило се едно паяче да се намеси, за да намерятрешение на проблема. Всичко завършва щастливо, но какво би станало, ако нямаше паяче? Това питат и героите в спектакъла…
Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерство на културата.
Проектът е от Културния календар на старата столица.

Входът е свободен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights