20.06.2024 | 21:42

Мюзикълът „Бодигард“ ще препълни зала 1 на НДК на 11 ноември

В продукцията с участието на Манал Ел Фейтури, Нора Караиванова и Орлин Горанов ще звучат едни от най-обичаните песни на Уитни Хюстън

Дни преди представянето на мюзикъла „Бодигард“ на софийска сцена (11 ноември, Зала 1, НДК), билетите са почти изчерпани, а публиката е развълнувана да види мащабната продукция на Държавна опера Варна с режисьор Борис Панкин.

Сценарият на мюзикъла „Бодигард“ се придържа към този на касовия филм от 1992 година, като разликите са незначителни. Голяма наслада за зрителите в НДК ще е саундтрака на спектакъла, който включва седемнайсет от топ хитовете на Уитни Хюстън. Музикален директор и диригент е Страцимир Павлов, хореограф – Анастасия Неделчева,  художник на костюмите – Първолета Чавдарова,  художник-сценограф – Денис Иванов и художник на осветлението – Лалю Христов. Преводът на “Бодиград” е на Борис Панкин и Таня Доганова.

В ролята на Рейчъл Марон ще гледаме талантливата Манал Ел Фейтури, автентична мюзикъл актриса, възпитаничка на школата на Уест Енд. Приликата ѝ с Уитни Хюстън, която играе Рейчъл във филмовата версия на „Бодигард“, е впечатляваща. В образа на бодигарда, оригинално изпълнен от Кевин Костнър, ще се превъплъти Орлин Горанов. Третата главна роля е за Нора Караиванова, която изгражда перфектно драматичния образ на сестрата на Рейчъл Марон – Ники Марон. 

Спектакълът е изключително динамичен и цветен. В него са вплетени мултимедийни решения, допълнително въздействащи и подсилващи драматизма му. Те са дело на Борис Панкин и Кристиян Попов. Допълнителна пищност и красота внасят над 250-те костюма, изработени за българската версия на мюзикъла „Бодигард“.

На 11 ноември зала 1 на НДК ще е препълнена. Последна възможност за покупка на билети все още съществува. Ограничени количества все още са налични в мрежата на Eventim и Билетен център – НДК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights