12.04.2024 | 20:19

Наградата на кмета и още две призови отличия за талантливите певци на Студио „Зонели“

Снимки: Студио „Зонели“

Вчера, в първия ден от седмицата, приключи Националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Дунавски звезди“2023, който се проведе от 9-ти до 11-ти септември. Петото издание на този форум събра деца и младежи от цялата страна, конкуриращи се за призовите отличия в Категориите „Индивидуални изпълнители“ и „Вокални формации“.
Талантите на Студио за вокално обучение „Зонели“ – Добрич се представиха повече от успешно в надпреварата при индивидуалните изпълнители!
Седмокласникът Пламен Иванов грабна едно от двете най-престижни отличия на конкурса – Наградата на кмета на Община Силистра (грамота, приз и парична награда в размер на 500 лв.). Той очарова публика и жури с изпълнението на българската си песен „Страничен наблюдател“, което му донесе изключително висок резултат на първи тур.
Ивайла Михайлова спечели поредната си първа награда. Тя събра най-висок сбор точки от всички участници в трета възрастова група (5 – 7 клас), като имаше щастието да види доста десятки, вдигнати от журиращите по време на явното гласуване.


Нейната по-малка сестра Никол Михайлова се представи изключително успешно при малките във втора възрастова група (2 – 4 клас). С изпълнението на първата си песен „Високо“ на ФСБ тя събра почти максимален сбор точки – 59, 5 (пет десятки и една оценка от 9.50). За съжаление втората й песен не бе оценена толкова добре и Никол остана на втора позиция сред 14-те участници от найната група. Ники се връща в Добрич с втора награда – приз, грамота и предметна награда.
В Гала концерта, който се проведе снощи от 19 ч. на централния площад в град Силистра, взеха участие двама възпитаници на вокалния педагог Елена Карабельова – Ивайла Михайлова, като носител на първа награда, и Пламен Иванов, като носител на Наградата на кмета.
Организаторите на „Дунавски звезди“ – Община Силистра и „Сенс мюзик – Йордан Марков“, имат амбицията да превърнат конкурса в един от най-елитните в страната. Те залагат не само на високото ниво на участниците, но и на звездно жури. Тази година голямо шестчленно професионално жури оценяваше изпълненията на участниците. То бе председателствано от звездата на българската поп музика Нели Рангелова. Членовете са също известни личности – композитори, поети, журналисти, млади певци: Светослав Лобошки, Николай Текелиев, Костадин Филипов, Невена Пейкова и добричлията Дамян Попов.
Водещ на събитието за поредна година бе Наско (Атанас Стоянов) от БГ радио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights