26.05.2024 | 3:16

НАД 200 ДВОЙКИ ОТ 15 ДЪРЖАВИ ЩЕ ПОКАЖАТ КЛАСА И ФИНЕС НА 38-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО СПОРТНИ ТАНЦИ „КУПА БУРГАС“

Над 200 двойки от 15 държави ще покажат класа и финес на 38-ия Международен турнир по спортни танци „Купа Бургас“, съобщават от Община Бургас. Престижното състезание, което събира елитни двойки от най-утвърдените клубове по света и у нас, ще се проведе на 2-ри и 3-ти септември в спортна зала „Младост“. Организатори са Клуб по спортни танци „Бургас 1975” и Община Бургас. Спортното събитие по традиция ще премине под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов.
Тази година в турнира ще вземат участие над 200 танцови двойки представители на България, Гърция, Италия, Израел, Испания, Република Северна Македония, Молдова, Румъния, Украина, Ирландия, Турция, Албания, Азербайджан и други. Заявка за участие са подали двойки от първите топ 20 на световната ранг листа.
В рамките на двата състезателни дни отново ще се проведе ТУРНИР „RISING STARS” – състезание за изгряващи звезди – латиноамерикански и стандартни танци. Ще се проведе и Международен турнир за групите до 21 години. Тук се състезават заедно групите младежи и аматьори, което дава възможност на младежите между 19 и 21 години, които преминават в групата на аматьори, да премерят сили със състезателите от по-високия ранг. За втори път ще се проведе и Международен турнир Pro/Am. Той е с участието на един професионален състезател и аматьор, които танцуват за удоволствие, но със състезателен характер.

Съдии за турнирите са представители на 13 държави, с председател Петер Гозун – Молдова. В съдийския панел присъстват бивши европейски и национални шампиони от България, Англия, Испания, Румъния, Ирландия, Азербайджан, Молдова, Турция, Израел, Република Северна Македония, Нидерландия, Швейцария и САЩ.
КСТ „Бургас 1975“ ще бъде представен от 22 танцови двойки.
Билети ще се продават в двата дни на турнира – събота и неделя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights