18.07.2024 | 15:01

Над 60 артисти от България, Франция и Полша участват в шестото издание на Culturama

Снимка: организатори

Над 60 артисти от България, Франция и Полша участват в шестото издание на Culturama, под мотото „Water Live – музиката на водата“, съобщават организаторите.

По думите им програмата включва пет мащабни изложби на напълно различни като стил и визуална идентичност автори, обединени от широката тема на водата.

Ще се насладим на открити концерти и музикални и танцови пърформанси от преливащи един в друг жанрове и стилове – класика, джаз, самба, хип-хоп, музика от стъкло, изпълнени от български, френски и полски изпълнители и изливащи се в един истински празник на музиката, коментират от екипа на фестивала.

„Открий чешмите на София“ е специална дигитална игра, вдъхновена от силата на водата и необходимостта да я опазваме.

Седмото изкуство е представено с прожекции на филмите „Солта на земята“ на световноизвестния бразилски фотограф Себастио Салгадо и режисьора Вим Вендерс, и Dambusters – Тhe start of the riverlution на режисьора Francisco Campos-Lopez Benyunes.

Свои изложби представят Михаил Заимов, Николай Сърдъмов, Марта Джурина, Венсан Рюфeн (Франция), Аксел Морел (Франция), Марта Джурина (България).

Концертната програма е с участието на Василена Серафимова (маримба), Амин Буса и Жан Азуле от компания Chriki’Z, заедно с Българската федерация по брейк (хореографски пърформанс), Ина Кънчева (сопрано), Симфоничен оркестър на Враца с главен диригент Христо Павлов, френските артисти Венсан Пейрани (акордеон) и Франсоа Салк (чело), полският дует Glass Duo (музика на чаши), Лия Петрова (цигулка), френското дуо Oрели и Вериока (една китара, два гласа, мелодичен бийтбокс и кавакиньо).

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights