14.06.2024 | 19:45

Над 800 участници от седем държави ще участват на фолклорния събор „С България в сърцето“ в Каварна през почивните дни

Снимка: Илия Луков, архив

Общобългарският младежки фолклорен събор „С България в сърцето“ ще се проведе на 25 и 26 май в Каварна. За 18-а година град Каварна ще посрещне потомците на преселниците – българите от Украйна, Молдова и Банат, както и участници от Сърбия, Македония, Косово и България, каза за БТА народният певец Илия Луков, чиято продуцентска къща е организатор на събора. Той допълни, че тази година над 800 деца ще се качат на сцената в Крайморския град.

Съборът ще започне с празничен водосвет, а веднага след него ще стартира и конкурсната програма. В съботния ден организаторите са планирали и среща с бесарабския поет Владимир Калоянов, както и ревю на народни носии и конкурс „Мис и Мистър Фолклор“. Конкурсният ден ще завърши с гала концерт на лауреатите, а гости ще бъдат Кичка Христова, Беатриса Атанасова, Христина Ненкова и Наталия и Татиана Петкови. В неделния ден конкурсната програма ще започне в 10:00 часа с изпълнения на участниците в събора. От 16:00 часа младите изпълнители ще имат възможност да се срещнат и разговарят с народната певица Калинка Вълчева, която ще участва и във финалния концерт вечерта заедно с Ива Котева и Илия Луков. 

„Благодаря на Вероника Мунтян и на всички деца и младежи, потомци на българските изселници, които ще участват в събора в Каварна, защото са закърмени с любовта към прародината си и носят България в сърцата си! Заради тях си струват всички усилия, за да продължим да организираме и осъществяваме Общобългарския младежки събор „С България в сърцето“, завърши Илия Луков.

Организатори на Общобългарския младежкия фолклорен събор „С България в сърцето“ са продуцентска къща „Пирина“ и община Каварна.

Участието в събора е безплатно. Той ще бъде заснет и излъчен по фолклорните телевизии в България и чужбина, както и в канала на Продуценска къща „Пирина” в Youtube – Pirina TV.

Изочник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights