21.04.2024 | 19:48

Народната певица Гуна Иванова ще пее в комедията „Женско царство“, на ДТ „Й. Йовков“ в Летния театър на Варна

В комедията на Драматичен театър „Йордан Йовков“ Добрич, „Женско царство“ специалното участие ще вземе народната певица Гуна Иванова. Спектакълът ще бъде представен на 18 юли 2024 г. в Летен театър Варна, научи „Подиум“.
Един своенравен бог е взел странно решение – мъжете да загубят своята сила и да я предадат на жените; мъжете изцяло да поемат домакинската работа, а жените да са глави на семейства и да управляват общината. Опак свят, който може и да помогне на двата пола да се поучат от грешките си, а може и да не помогне.
комедия от Ст. Л. Костов
Режисьор: Стефан Спасов
Участват: Красимир Демиров, Татяна Христова, Владимир Трендафилов, Мария Генова, Филип Янев, Любов Николова, Валентин Андреев – Рафе, Валентин Георгиев и специалното участие на народната певица Гуна Иванова.

Снимка: ФЕН ТВ

Преди началото на действието в тази пиеса един своенравен Бог е взел странно рещение – мъжете да загубят своята сила и да я предадат на жените, т.е. мъжете изцяло да поемат домакинската работа, отглеждането на децата, а жените да станат глави на семейства и да поемат управлението на общината…
Ролите са обърнати – мъжете са слабия пол – те се оплакват, хленчат и са обект на сексуален тормоз, а жените пият, бият, ухажват агресивно и злоупотребяват с властта… Опак свят, който може и да помогне на двата пола да се поучат от грешките си, а може и да не помогне…
Не намирам друг скрит смисъл или по-дълбоки послания, а може би не съм достатъчно проникновен да ги видя. За мен тук става въпрос за забавление.
Другият важен въпрос е мярката, качеството и изобретателността в това забавление…
Стефан Спасов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights