23.02.2024 | 6:04

Национален дарителски фонд „13 века България“ обяви началото на конкурса за къс разказ за наградата „Рашко Сугарев“

Национален дарителски фонд (НДФ) „13 века България“ организира за двадесет и седми пореден път Националния литературен конкурс за къс разказ „Рашко Сугарев“. В него могат да участват автори до 35-годишна възраст, чиито произведения са публикувани в печатно издание, периодичния печат или специализирана електронна медия за култура през 2023 година, съобщиха от екипа на НДФ.
Наградата е учредена в памет на писателя Рашко Сугарев (1941–1995 г.). Отличието по традиция се връчва на 23 април – Световен ден на книгата, авторското право и четящите хора. НДФ „13 века България“ организира провеждането на конкурса и осигурява наградния фонд. Паричното изражение на отличията се определя като процент от минималната работна заплата за страната, съгласно решение на Управителния съвет на Фонда.
Журито на конкурса излъчва трима лауреати. Изпълнителният директор на НДФ „13 века България“ обявява имената и връчва отличията, припомнят от НДФ.
Организаторите на конкурса очакват творбите на авторите в 4 екземпляра на хартиен носител, с информация къде и кога са публикувани, кратка автобиография, имейл и телефон за връзка, на адрес: НДФ „13 века България“, 1421 – София, кв. Лозенец, пл. „Проф. Васил Геров“ №1 – за конкурса „Рашко Сугарев“.
Крайният срок за подаване на разказите е 30 март 2024 г.
Информация за статута на наградата може да получите тук.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights