21.07.2024 | 20:46

НАЦИОНАЛЕН ОНЛАЙН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „Творческият свят на Дора Габе в рисунки“

НАЦИОНАЛЕН ОНЛАЙН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „Творческият свят на Дора Габе в рисунки“
по повод 135 години от рождението на писателката, организира РБ „Дора Габе“ в Добрич.

ТЕМА НА КОНКУРСА: „Творческият свят на Дора Габе в рисунки“. Тематиката на конкурса е отворена, за да могат участниците да разгърнат въображението си без ограничения.
ЦЕЛ НА КОНКУРСА
Популяризиране творчеството на именитата поетеса, преводачка и общественичка, добруджанката Дора Габе (1888 – 1983) сред децата и учениците, възможност да пресъздадат своите чувства и настроения, вдъхновени от произведенията на Дора Габе, обогатяване със съдържание на прояви, подкрепящи грамотността, навиците за четене, развитие и изява на творческия талант на подрастващите.
ДОПУСТИМИ УЧАСТНИЦИ: Деца и ученици от 6 до 18 г. вкл. от цялата страна
ПЕРИОД НА ПРОВЕЖДЕНЕ: Конкурсът стартира на 20 март и ще бъде затворен в 12.00 ч. на 20 април 2023 г.
МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСА И ПУБЛИКУВАНЕ НА РИСУНКИТЕ: Фейсбук страницата на библиотеката www.facebook.com/libdobrich под публикацията за конкурса
УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:
▪ Всяка рисунка следва да бъде оригинална авторска творба, заснета и споделена в дигитален формат – jpg
▪ Техника: свободна
▪ Всеки участник може да представи само една рисунка
▪ Участници на възраст под 13 години, които нямат собствени профили във Фейсбук, могат да направят това от родителски профил
ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ИЗИСКВАНИЯ:
В коментар под публикуваната рисунка трябва да бъдат изписани:
▪ заглавие на рисунката
▪ име и фамилия на участника
▪ възраст и местоживеене
ЛАУРЕАТИ И РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНКУРСА:
Броят на харесванията на всяка публикувана рисунка ще определи трима лауреати. В случай на еднакъв брой харесвания, организаторът си запазва правото да посочи реда на наградените. Резултатите ще бъдат обявени на сайта www.libdobrich.bg и фейсбук страницата на библиотеката www.facebook.com/libdobrich на 20 април 2023 г., след 12.00 ч.
Конкурсът ще приключи с награждаване на отличените участници по време на Маратона на четенето, на 21 април, от 10.00 ч. в библиотеката. Организаторът изпраща лично съобщение до всеки победител на профила, от който се е включил.
КАТЕГОРИИ И НАГРАДИ:
Ще бъдат връчени: Първа, Втора и Трета награда.
Отличените участници ще получат парична награда и грамота:
Първа награда – 120.00 лв.
Втора награда – 80.00 лв.
Трета награда – 50.00 лв.
ДРУГИ:
С публикуването на рисунките, участниците дават съгласието си творбите им да бъдат съхранявани в дигитален формат в Регионална библиотека „Дора Габе”. Участниците разрешават разпространението им за настоящия конкурс (медии, статии, както и включването им в издания на библиотеката – албуми, каталози и др.).

За да се включи в онлайн конкурса, публикувайки рисунка от свое име, участникът трябва да изпълни и следните допълнителни УСЛОВИЯТА ЗА УЧАСТИЕ, посочени по-долу:

  1. Не се допуска участие от фалшиви профили.
  2. В Конкурса не се допускат коментари, съдържащи нецензурни или обидни думи и изрази, с еротична и/или порнографска насоченост, със съдържание, което изпраща послания, които насаждат омраза срещу група или човек, което разпространява, популяризира или подбужда към дискриминация на расова, етническа, полова, религиозна, политическа, възрастова, национална основа, полова идентичност и физически и/или психически увреждания, насилие, нетърпимост, политическа агитация, както и негативни коментари насочени срещу Организатора.
  3. Организаторът си запазва правото да премахва всякакво съдържание, генерирано от участниците, което смята за неподходящо, неуместно и несъвместимо с конкурса.
  4. Организаторът си запазва правото да дисквалифицира без предупреждение и без да дължи каквото и да е уведомление участници, които нарушават всички условия на конкурса.

Благодарим за спазването на тези правила и пожелаваме успех на всички!

За повече информация: тел: 058 602544 и 058 602574

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights