01.03.2024 | 22:54

На сцената на Куклен театър „ВЕСЕЛ“ играят „Житената питка“

Снимка: Куклен театър "Весел"

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 27 януари от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, театърът домакин отново посреща гости.  Кукленият театър от Търговище ще изненада търновските зрители с един по-различен и забавен поглед към приказката „Житената питка” по Ангел Каралийчев.  Сценичната адаптaция е на Мая и Митко Димитрови, сценографията – на Наталия Гочева, а музиката –  на Петко Манчев. Участват талантливите Деница Славева и Стела Стойнова. Постановката е дело на режисьора Димитър Димитров.   

В основата на спектакъла е идеята за хляба, на който хората не обръщат толкова внимание днес. Един по-различен и забавен поглед към приказката за палавата питка.  Със своите приключения тя се опитва да намери своето „място под слънцето”. А с песенните си умения успява да приспи една Мечка, да разнежи Вълк и да въодушеви Лисица. Човек не трябва да бъде прекалено самонадеян и горделив – винаги може да си намериш „майстора”, който да те излъже и заблуди. Прекалената гордост и суетата никога не водят до добър край.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights