19.06.2024 | 20:33

НА 28 ЮНИ В ПЛЕВЕН СТАРТИРА ПЪРВИЯТ МЕЖДУНАРОДЕН ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „ШКОЛА“

От 28 юни до 3 юли 2024 година в ДКТ „Иван Радоев“ Плевен ще се проведе Първи международен театрален фестивал „ШКОЛА“.
Фестивалът „ШКОЛА“ е академия. Насочена е към млади професионалисти, които не са безразлични към опита, а са любопитни и търсещи. Тя е за тези, които са готови за творчески открития и неочаквани впечатления, за тези които имат самочувствието и способността да преминават отвъд познатото, за да открият своя собствен сценичен език.
Участниците във фестивала ще имат възможност да видят интересни театрални спектакли, да участват в майсторските класове на Ингеборга Дапкунайте, Иван Естегнеев, Дата Тавадзе и Юрий Бутусов. Българските представители в тази палитра от изтъкнати театрални педагози ще бъдат актьорът от Народен театър „Иван Вазов“ Юлиан Вергов и д-р Десислава Стойчева, преподавател по Арт мениджмънт в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“.
Кандидатите трябва да имат завършено висше образование в областта на сценичните изкуства, да са на възраст до 35 години и да подготвят мотивационно писмо и кратка автобиография.
Одобрените кандидати ще получат достъп до цялостната обучителна програма, в която всеки ден, в продължение на шест дни, ще се провеждат уъркшопове и лекции в ДКТ „Иван Радоев“. Настаняването и храната ще бъдат осигурени от фестивала.
Работен език – английски.
Краен срок за кандидатстване 16.06.2024 г.
Запишете се за участие онлайн на: https://bit.ly/classfestival
www.classfestival.com
Последвайте страницата на Международен театрален фестивал „Школа“ / Class Festival за повече информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights