21.06.2024 | 20:52

НДК в София и Варна започват кампания за обновяване

снимка – Пресфото БТА/ Благой Кирилов

НДК в София и Варна започват кампания за обновяване и възвръщане на пълния си блясък. Дворецът в София, както и варненският клон на дружеството, ще почетат празника с огромен портрет на Кирил и Методий, цветя и изчистена фасада, съобщават от НДК.

„НДК е на всички нас, затова нека му се радваме, но и да го пазим“, призовават от екипа.

По думите им промените ще бъдат както отвътре, така и отвън, и ще засягат изчистване и освежаване на фасадата, дигитализиране на сградата, богата културна програма, нов живот за емблематични пространства.

По случай празника на българската азбука, просвета и култура, на така наречения „папски балкон“ на НДК е поставена хоругва с образа на Кирил и Методий, идентична визия e монтирана и над централния вход на комплекса във Варна. 

Поводът съвпада и със стартиралата вече акция от ръководството на НДК за почистване от графитите на фасадите на двете сгради, ще бъдат поставени и предупредителни табели, както и ще бъде осигурена охрана и видеонаблюдение, за да бъдат предотвратени бъдещи вандалски набези. От Столична община са поели ангажимент за импрегниране и изчистване на терасите, допълват от НДК. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights