28.05.2024 | 17:57

Нелина ще е перлата в короната на Националния фолклорен фестивал на инструменталните и танцови групи в Раднево на 10 септември

Петият фолклорен фестивал на инструменталните и танцови групи Раднево 2023 г. ще се преведе от 8 до 10 септември 2023 г. в гр. Раднево, област Стара Загора – /площад „Коста Рашев“ – пред сградата на Общината/.
В последния ден на Фестивала – 10 септември ще се проведе и Конкурс за индивидуални изпълнители „Тракийски славей – с песните на Динка Русева“ 2023 /организиран в чест на покойната народна певица Динка Русева, наша съгражданка, известна със своя богат песенен фолклор, наричана още „Славеят на Тракия“/.
Нелина ще е перлата в короната на тазгодишното издание на националния фолклорен фестивал на инструменталните и танцови групи, който ще се проведе в Раднево. Обичаната певица ще закрие форума на третия ден – 10 септември, от 20.00 часа на централен площад в гр. Раднево.

Фестивалът се организира ежегодно от Община Раднево и Общински център за култура „Нончо Воденичаров“. Целите ни са опазване, съхраняване и популяризиране на фолклорното наследство на България. Този формат ще даде възможност за изява на множество любители на българския фолклор и ще повиши мотивацията им да се занимават с конструктивната творческа дейност в областта на изкуството.
Участие могат да вземат танцови ансамбли и състави, индивидуални певци и свирачи, певчески групи, инструментални групи, групи за обработен фолклор, клубове за народни танци, които ще ни представят специфичните за техния регион фолклорни изпълнения.
Фестивалът има конкурсен характер, с награден фонд, без такса за участие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights