01.03.2024 | 23:18

Николай Христов-Кайо представя петата си самостоятелна изложба

Откриването е на 15 декември от 19 ч. в Арт салона на Радио Варна

Николай Христов-Кайо представя петата си самостоятелна изложба под надслов „Небето, морето, сърцето…“. Откриването е на 15 декември от 19 ч. в Арт салона на Радио Варна, където ще бъдат изложени 33 картини, вдъхновени от любовта на автора към морето.

Цялата изложба е посветена на морето – споделя Николай Христов. – Когато преди време попаднах на едно кратко стихотворение на Иван Вазов, което включва думите „сърцето, морето, небето“, си помислих, че картините, които рисувам в последните месеци, са фокусирани точно върху тези три неща. От там дойде и заглавието на изложбата.

Идеята за изложбата се заражда в средата на годината, когато Николай Христов печели конкурса „С море в сърцето“, организиран от варненската галерия „Жар Арт“. Картината, с която участва, е озаглавена „Море“ и поставя началото на поредица от произведения с подобна тематика.

Всяка картина от тази изложба е кръстена на определена песен – разкрива авторът. – И също както при предишните ми две изложби, до всяко платно ще има QR-код, който ще отвежда към съответната песен.

И още една традиция намира продължение в тази изложба – 13 от работите ще бъдат поместени в календар за 2024 г., който всеки посетител може да си закупи.

Техниките, използвани в изложбата, са разнообразни – акрилни и маслени бои, графити спрей, бял молив върху черен картон.

Източник: БНР Варна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights