25.04.2024 | 9:08

Новата етно-джаз формация JazzBoree представя първата си песен

JazzBoreeСнимка: личен архив

На българската музикална сцена се качва нова група, готова да поднесе на слушателите завладяваща смесица от стиловете на българската народна музика и джаза. Савина Стоилова (вокал), Ралица Тонева (саксофон и вокал), Борис Петков (клавишни), Андрей Велков (ударни) – това са талантливите млади изпълнители, обединени под името JazzBoree, което ще бъде и основната тема в предаването „Животът в джаз“ на 19 март 2024 г.

Тогава слушателите на програма „Христо Ботев“ ще имат възможността да чуят разговора с двама от членовете на групата – народната певица Савина Стоилова и пианистът Борис Петков, който е гостувал в предаването и преди.

Двамата ще разкажат за любопитните събития, довели до сформирането на групата, за свързващите и разграничаващите джаза и народната музика елементи, за това как протича техният работен процес в звукозаписното студио и разбира се – пътя към сцената и публиката. Кулминационният момент в предаването ще бъде представянето на първата издадена песен на JazzBoree, която ще получи своята радио-премиера в ефира на „Животът в джаз“.

Ще бъде посветено време за слушане на музика и истории от индивидуалните творчески пътища на всеки един от гостите – други проекти, в които участват, любопитни моменти от тяхното професионално развитие и какво да очакват от тях почитателите на българския етно-джаз. Предаването започва в 23.00 часа!

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights