23.02.2024 | 18:46

„Новините в джаза“ представят песните на Петър Ступел

Снимка: @MYjazznews

През 2023-та се навършват 100 години от рождението на Петър Ступел – големия български композитор, докоснал с творчеството си сърцата на милиони хора. Той е от онези творци, които умеят да наситят дори най-малката песен с ярки мелодия и съдържание, да изваят незабравим образ и да направят света, в който живеем, прекрасен. Петър Ступел е автор на детска оратория, оперети, филмови и детски мюзикъли, музика към театрални постановки и филми, а песните, които създава, се превръщат в образци и съпътстват живота на няколко поколения българи.

Михаил Йосифов е един от един от най-успешните съвременни български музиканти. Той е тромпетист, автор, аранжор и преподавател. Преди година създава формацията „Новините в джаза“, която бързо набра скорост в динамичния музикален живот на България. Артистите, подбрани и ръководени от Михаил Йосифов, са негови бивши и настоящи студенти в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ и съставляват една сполучлива комбинация от певци и инструменталисти.

В състава на „Новините в джаза“ са слънчевият, усмихнат глас на Велека Цанкова, мощният, пълен с живот тембър на Лъчезар Кацарски, инструменталистите с ярко артистично присъствие Александрос Красидис (саксофон), Красимир Зафиров (китара), Николай Костадинов (пиано), Калина Андреева (бас) и Ивайло Манев (ударни).

На 4 декември музикантите от „Новините в джаза“ ще представят мултимедийния концерт „Темпо, темпо“, с който ще отбележат 100-годишнината от рождението на Петър Ступел.

Новият прочит на легендарни песни като „Снегът на спомена“, „Любовта е море“, „Закъснели срещи“ и много други, както и музика от филмите „На всеки километър“, „Любимец 13“, „Старинната монета“, е на Михаил Йосифов , който отдавна заличава различията между поколенията слушатели и преоткрива за тях творчеството на значимите композитори в българската популярна музика.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights