19.06.2024 | 0:45

НЧ „Паисий Хилендарски – 1870“ в Балчик въвлича в нови изкуства

След 30-годишно прекъсване в Белия град се възобновява традицията да има фотокръжок. Първата среща е на 25 ноември от 17,00 часа във фоайето на НЧ „Паисий Хилендарски – 1870“. Курсът по фотография ще бъде воден от Илия Баев и ще е с продължителност около два месеца, един път седмично, по два часа. 

Ще се наблегне на студийната фотография, теоретична и практическа част, боравене със студийно осветление и професионален фотоапарат. С най-добрите фотографии от хода на обучението ще бъде организирана фотоизложба с награди.

Неотдавна бе подета и инициатива за връщане на самодейния театър в Балчик. Проведените наскоро кастинги показват, че актьорското майсторство е по-привлекателно за жените, отколкото за мъжете. И при групите за възрастни, и при децата се явиха повече представители на нежния пол, каза читалищният секретар Веселин Павлов. Под ръководството на актьора Красимир Ранков трупата започва репетициите в началото на идната година, за да излезе на сцена през пролетта с първата си постановка – „Боряна“.

Източник: Радио Варна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights