13.06.2024 | 12:46

Областният управител награди отличените в конкурса за избор на послание, представящо област Добрич

Посланието „Поколения в полет над полето и морето на мечтите“ е изпратено до организаторите на инициативата „Пилон Рожен“

Днес, областният управител Здравко Здравков покани победителите в конкурса за избор на послание, което да представя област Добрич в рамките на инициативата за реализиране „Проект Рожен“. На импровизирана церемония в кабинета на Здр. Здравков присъстваха заместник областният управител Атанас Дучев и представители на медиите. С пожелания за здраве, за съхраняване на българската култура и дух се обърна областният управител към авторите на отличените послания и на всеки от тях пожела още много творчески вдъхновения, с които да разказват и показват красотата на родния край. Всеки от авторите от своя страна сподели какво го водило при оформянето на предложения текст. Писателят Георги Балабанов подари своята 13-та книга на Здравко Здравков, а Румен Тодоров подари сателитна снимка на Добричка област.

Здравко Здравков връчи грамота на всеки един от победителите в конкурса, сувенири с български символи и книги – на Дъщерята на равнината, както наричат Дора Габе, чиято кончина е преди 40 години и биография на Славея на Добруджа – Верка Сидерова.

В рамките на указания срок Областна администрация Добрич изпрати избраното послание, което да представя пред идните поколения областта при реализирането на проекта „Пилон Рожен“ – Поколения в полет над полето и морето на мечтите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights