26.05.2024 | 3:08

Образите в „Бандата на Банши“ са подобни на нещо, което вече съм видял в ежедневието си, казва режисьорът Ангел Георгиев

снимка – екип

Всичките образи в „Бандата на Банши: Рецепта за магия“ са подобни на нещо, което вече съм видял в ежедневието си, казва пред БТА режисьорът на фентъзи филма Ангел Георгиев.

„Аз обичам да наблюдавам света около себе си и да забелязвам интересни прояви – възможността на човек да се извисява и съответно, в даден момент, да пада. Човек, който харесва да наблюдава света, може с лекота да отчете тези неща“, допълва той.

По думите му филмът продължава историята на тримата герои Банши, Вакул и Смърдаша, разкрита в роман му „Пътешествието на Мая“.

Премиерата „Бандата на Банши: Рецепта за магия“ е на 27 април в кино „Люмиер“, в НДК.

СЮЖЕТЪТ

В магичния свят на гоблини и таласъми, изпълнен с чудеса и тайни, живее бандата на Банши. Банши е неоспоримият лидер на бандата, чиято дума е закон за останалите. Той е единственият от своя род, който може да прави магии и с това си умение впечатлява и подчинява своите верни поддръжници Вакул и Смърдаша. Въпросът е какво ще стане, ако и другите открият начин да правят магии.

В един съдбоносен ден всичко се променя. Вакул и Смърдаша се забъркват в неочаквано приключение, когато Вакул открадва вълшебна книга за магии от млада вещица. Без да имат и най-малка представа какво правят, двамата герои отварят вълшебен портал към човешкия свят и съдбата ги среща с автора, написал книгата и създал ги в своето въображение.

Следват още въпроси – какво ще стане след тяхната среща, ще успеят ли героите да се върнат в своя свят или ще пренесат магията и чудесата и в човешкия свят.

ЕКИПЪТ

Продуцент и режисьор е Ангел Георгиев, по чиито думи филмът не само забавлява, но и предизвика да се погледне на  живота с нов поглед – през призмата на смеха, вдъхновението и лекотата.

Оператор е Николай Баров. Участват непрофесионалните актьори Александър Ненчев, Биляна Исаева, Ралица Цветкова, Стефани Букова, както и авторът Ангел Георгиев.

Екипът снима основно навън, в село, близо до Трън – Горочевци. „Снимачният процес продължи шест дни, като в четири от тях валеше дъжд“, разказва Ангел Георгиев. 

МУЗИКАТА

Две авторски песни са написани специално за продукцията. Те не само предават емоциите и тематиката на историята, но и добавят дълбочина, настроение и магия към цялостното изживяване, разказват от екипа.

По думите им „Песента на феята“ и „Слушай ме, слушай“ ще се превърнат в любимите хитове на малки и големи. Тези авторски песни са истинско съкровище в звуковата палитра на филма и сигурно ще станат неизбежна част от паметта на всеки, който ги чуе, допълват авторите.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights