05.03.2024 | 7:02

Община Козлодуй обявява литературен конкурс за есе

Община Козлодуй обявява  литературен конкурс за есе „Будителят Ботев”. Поводът е  176-та годишнина от рождението на поета-революционер.  Конкурсът се провежда за 7 поредна година, казва Мария Димитрова, младши експерт „Култура” :

„Конкурсът има за цел да насърчава деца и младежи, както и и възрастни творци с изявен интерес към литературата и творческото писане. И тази година има 2 възрастови групи : от 14-19 години и над 19 години. Право на участие имат хора от цялата страна. Много държим текстът да е авторски. Има комисия, която оценява есетата. „

Конкурсните текстове трябва да са с максимален обем 2 печатни страници, формат А4, на български език, размер на буквите 12 пункта.

Във всяка възрастова група ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда. Основното изискване е текстът да бъде авторски. Ще се толерират кандидати с високо ниво на езикова култура и ще се поощрява оригиналността на представените идеи.

Срок за изпращане на творбите: 23 февруари 2024 г. 

Произведенията да се изпращат на адреса на Община Козлодуй , град Козлодуй, 3320, ул. „Христо Ботев” № 13 или по електронна поща, до мл. експерт „Култура” Мария Димитрова – mts.dimitrova@abv.bg.

Към текстовете трябва да бъдат приложени: двете имена на участника; година на раждане; адрес, имейл и телефонен номер; име на учебното заведение, ако участникът е между 14 и 19 годишен.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights