19.06.2024 | 0:42

Община Шабла обяви началото на Националния литературен конкурс „Георги Давидов“

Стимулиране творческите изяви на младите поетични дарования, които пишат на морска тематика за живота и вълненията на хората, живеещи край морето, е целта на конкурса, съобщават от общинската администрация.
Конкурсът се провежда на три години, като първият е през 2005 година по повод 50-годишнината от рождението на Георги Давидов.
Конкурсните произведения се журират от утвърдени литературни творци и критици. Журито е с 5-членен състав, единият от които е представител на Община Шабла /кмет или заместник кмет по култура/.
Наградният фонд за наградата на името на Георги Давидов се осигурява от Община Шабла. Наградата включва малка пластика „Пегас“, специално изработен диплом/грамота/ и парична премия /2000 лв/.
От община Шабла съобщават още, че в конкурса могат да участват всички млади поети, на възраст до 40 години, които пишат на морска тематика за живота и вълненията на хората, живеещи край морето.
Всеки участник в конкурса може да представи до 5 стихотворения, цикъл от стихове или подготвен за книга ръкопис по посочената тематика.
Материалите трябва да бъдат придружени с име на автора, адрес и телефон, като се изпращат с препоръчана кореспонденция на адрес: гр. Шабла – 9680, ул. „Равно поле“ № 35, Общинска администрация за Националния литературен конкурс „Георги Давидов“, e-mail: obshtina@ob-shabla.org или culture@ob-shabla.org
Краен срок за изпращане на материалите, придружени от изискваната информация за авторите им: 10 юли 2023 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights