01.03.2024 | 22:53

Обявиха срока за подаване на документи по програмата „Неразказаните истории на българите“

Срокът за подаване на документите по Националната програма „Неразказаните истории на българите“ е 15 ноември. Това съобщиха от Посолството ни в Лондон в своя сайт. 

По програмата могат да кандидатстват организации на българи, живеещи извън България, задгранични представителства и български православни църковни общини в чужбина, към които функционират български неделни училища в чужбина, подпомагани от Министерството на образованието и науката, както и държавни висши училища и научни институти към Българската академия на науките, които командироват преподаватели по български език и литература в чуждестранни висши училища.

Националната програма обяви по-рано Министерството на образованието и науката. Тя е насочена към извършване на изследвания с цел утвърждаване на българската национална идентичност и популяризиране на българския език, традиции и култура.

Направленията са за проучване и представяне на информация и свидетелства за: родови истории за значими събития и личности с принос в чуждата държава; приноса на достойни българи или факти и обстоятелства от миналото, свързани с българската история в чужбина; приноса на достойни българи от съвремието, които са знакови за цивилизационното, културното, научното развитие на чуждите държави и на света.

Повече информация за програмата, както и за условията за кандидатстване можете да намерите тук.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights