24.04.2024 | 18:13

Ованес Торосян режисира студентки на Ивайло Христов в „Недовършена пиеса за механичен нож“

Снимка: Yalta Art Room/ личен архив

Ованес Торосян режисира студентки от класа на проф. Ивайло Христов в НАТФИЗ, в „Недовършена пиеса за механичен нож“. Премиерата е на 11 март в Yalta Art Room, съобщават организаторите.

По думите им представлението е „една илюзия в 17 сцени“. Участват Александра Свиленова, Алена Вергова, Диана Минчева, Люба Димитрова, Мартина Георгиева, Мелани Младенова, Милвана Христова, Моника Динова и Натали Никова.

ФЕМИНА ТЕРА

Годината е 1952. Героините се намират на остров, отдалечен от познатите човешки пространства. Минали са знатни събития, които играят важна роля, като атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки, Студената война вече е започнала, а всеки детайл в действията на всяка страна е изключително важен – това поставя началото на нов световен ред и нови условия за преговори. Светът е влязъл в нова ера.

Всяка една дама има своя идеология. А заедно действат като джазов оркестър – всички свирят различно, но пеят заедно. Адамовият свят, довел до разруха, принуждава група знакови жени да създадат организация като алтернатива с крайна цел – замяна на основните лостове на световната власт и конструирането на нов модел на света, с кодово име „Фемина тера”. Въпросът е дали това е възможно, каква ще бъде цената и защо Каин убива Авел… 

ЕКИПЪТ

Създаването и оформянето на сценичния вариант на текста на „Недовършена пиеса за механичен нож“ е на режисьора Ованес Торосян и младите актриси, които заедно с него работят в творчески колектив, допълват от екипа на проекта. 

Сценограф и костюмограф e Ирена Дойчевa, а сценичната адаптация на текста е дело на Ованес Торосян. Актьорите в представлението ще играят на два състава.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights