22.02.2024 | 12:30

Оперната дива Соня Йончева представя “Съкровени гласове“ в зала “България“

Очакваният с много голям интерес цикъл рецитали “Съкровени гласове“, в който оперната дива Соня Йончева представя на сцената на зала “България“ свои именити колеги оперни певци, започна с концерта “Испански страсти“. В него Соня Йончева представи на българската публика испанския тенор Исмаел Жорди. Това беше вълшебен концерт с арии и дуети от сарсуели, първо, защото самата Соня Йончева е вълшебница на сцената – завладяваща и като музикант, и като артист, и в голямата форма на оперния спектакъл, и в малката форма на камерния концерт. Тя просто изпълва сцената и цялата зала с хубавия си топъл глас, с интелигентното и майсторско фразиране и с женската си красота и чар. Исмаел Жорди не притежава такъв обемен и мощен глас като италианския тенор Фреди де Томазо например /вторият гостуващ оперен певец в поредицата концерти/, но пък е истински майстор на сарсуелата. С всяко следващо изпълнение все повече се възхищавахме на фината му чувствителност и страстна чувственост, усет към детайла и умение да изгражда контрастите, а партньорството на пианиста Рубен Фернандес Агуире с Исмаел Жорди и със Соня Йончева направо ми напълни душата! Рубен Фернандес Агуире е от тези пианисти, като Людмил Ангелов, които имат най-фин усет към качеството на звука, които сякаш пеят на пианото. Като част от публиката благодаря за този концерт и очаквам с нетърпение следващия – на 2-и декември, когато Соня Йончева ще представи албума си “Прераждане“ на сцената на зала “България“ с Фестивалния оркестър “Изкуството на барока“ с диригент Зефира Вълова.

Оперната дива Соня Йончева поднася на слушателите на БНР прекрасен подарък! Един от вас ще има възможността да посети концерта й на 2-и декември в зала “България“ с билети – подарък от продуцентската компания на певицата. Можете да заявите своето желание за участие в томболата до 22-и ноември на електронната поща castadiva@bnr.bg

Жребият ще бъде изтеглен в ефир в предаването за музикално-сценични изкуства “Каста дива“ по програма “Хоризонт“ в неделя, 26-и ноември, от 20 до 22 ч.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights