17.07.2024 | 20:14

Орлин Горанов: Музиката е най-висшият език между разумните същества

Снимка: Личен архив

Орлин Горанов ще отпразнува своите „50 години магия“ с поредица от концерти из цялата страна

С неподражаемия си глас и артистична харизма Орлин Горанов вече повече от половин век е на върха на българската музикална сцена. Обичаният от поколения българи певец е в студиото на „Нашият ден“, за да говори за предстоящите срещи с публиката и нестихващото творческо вдъхновение.

Орлин Горанов ще отпразнува своите „50 години магия“ с поредица от концерти из цялата страна.

„Нашата професия е почти магия. Когато публиката влезе в залата, трябва да излезе извън ежедневието си, извън злободневния комфорт – малко да се посмее, да поплаче, да пренареди ценностната си система, да преоткрие приятелите си, да види хубавите неща в този живот“ – така Горанов описва магията, която иска да сподели със своите почитатели.

„Не казвай сбогом тази нощ“ е песен, създадена през 2016 година, с която българските слушатели се запознават сега, след като Jeason Brad Lewis режисира красив музикален клип със специалното участие на Диляна Попова. Горанов разказва, че песента се е появила като експеримент, а музиката, текстът и аранжиментът са дело на Ивайло Терзиев.

Разговорът се пренася в спомена за времената в хор „Бодра смяна“, когато Горанов прави първите си музикални стъпки под ръководството на диригента проф. Бончо Бочев. Репертоарният и концертен размах, както и възможността да пътува и преживява магични моменти в ранна възраст пораждат в Горанов мечтата да превърне музиката в свой живот.  

„Когато пиеш вода от извора, няма как да не се запалиш да се занимаваш с това. Музиката е най-висшият език между разумните същества. Тези вибрации нямат граница, нямат пречка – или нещо ти харесва, или не ти харесва, независимо на какъв език се пее“, заявява Горанов.

В своите концерти Орлин Горанов обича да събира музиканти от различни поколения, с които експериментира и създава нови аранжименти. Този път сцената певецът ще сподели с редица виртуозни музиканти – Цецо Недялков, Кристиан Илиев, Радо Казачев, Ечи Димитров, Денис Попстоев и струнното трио Flawless.

Спектаклите „50 години магия“ предстоят на летните сцени в Пловдив (26 юни), Шумен (28 юни), Велико Търново (5 август), Плевен (6 август), Стара Загора (9 август). Във Варна ще се състои концерт на 10 октомври, който ще загатне какво предстои в Зала 1 на НДК на 19 ноември.

„Искам да се съберем на тези дати  ида помечтаем малко. Магия е всеки един миг в който аз се качвам на сцената, завесата се отваря и пред мен е Нейно величество публиката.“, казва Горанов, за когото освен музика, текст, аранжимент и изпълнител съществува още един елемент, необходим, за да бъде завършена една песен – публиката.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights