18.07.2024 | 14:11

Осемнадесетият Национален фестивал „Магията на танца“ ще се проведе на 22 и 23 юни в Шумен

Осемнадесетото издание на Националния танцов фестивал „Магията на танца“ ще се проведе на 22 и 23 юни в зала „Арена Шумен“. Форумът се организира от Общинския младежки дом с подкрепата на Община Шумен. Целта му е популяризиране на младежкото любителско творчество, обмяна на информация за развитие, нови стилове и постижения в различните танцови направления. 

Във фестивала ще участват танцови формации от цялата страна, ще има танцови формации от Варна, Бургас, Русе, Силистра, Перник, Севлиево, Разград, Шумен и други градове, съобщи за БТА Дияна Христова, директор на Общински младежки дом Шумен. Танцьорите ще се състезават в четири възрастови групи и ще се представят в три жанра – съвременни, характерни и улични танци, уточни тя.

Нов момент в регламента на фестивала е разделяне на участниците на малка група, с от 3 до 6 участници и формация с над 7 участници, поясни Христова и добави, че се очакват над 500 деца и младежи да участват във фестивала с конкурсен характер. Председател на журито е проф. Анелия Янева, преподавател в Югозападен университет – Благоевград, Ще бъдат връчени голяма награда „Гран при“, първа, втора и трета награда, както и специални награди в различните жанрове на фестивала, каза още Христова.

Изпълненията на първите две възрастови групи и награждаванията на отличените участници са в първия ден на фестивалната програма. Във втория ден са включени танцови изпълнения и награждаване на децата и младежите от втора и трета възрастова група. Фестивалът е с вход свободен.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights