14.06.2024 | 19:07

Отбелязаха Денят на европейските автори

На 27 март за първи път страните членки на Европейския съюз отбелязват Деня на европейските автори. Този общоевропейски празник има за цел да насърчи четенето сред децата и младежите и да им помогне да открият европейската литература и нейното езиково и културно многообразие. За да се включат в тази инициатива с четене на глас, училищата канят автори, известни личности, представители на различни културни институти, общественици, хора на изкуството.

Теодора Денкова, директор на библиотеката гостува на учениците от IV б клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“

В деня на европейските автори, Теодора Денкова, директор на библиотеката гостува на учениците от IV б клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с кл. ръководител Петя Бакърджиева. Книгата, която прочете на децата бе „Дяволчето“ на чешкия писател и художник Павел Чех, стопляща сърцето история, внушаваща, че у всеки, дори и у най-лошия, се крие поне зрънце добро.

На 27 март и в Дом-паметник „Йордан Йовков“ за първи път бе отбелязан Денят на европейските автори. Целта на Европейската комисия е да се насърчи четенето сред младите хора. В инициативата се включиха много училища, библиотеки и други институции.

В Дом-паметник „Йордан Йовков“ с писателката Петя Петрова и „Везната на доброто“ се срещнаха ученици от СУ „Димитър Талев“ в Добрич с класен ръководител Росица Божилова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights